Sound Blaster Live 5.1 (Windows WDDM Drivers)

Discussion in 'Drivers' started by s32ialx, Aug 23, 2007.

  1. s32ialx

    s32ialx

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I've downloaded the Sound Blaster live 5.1 drivers from Windows Updates... but i am not getting any feedback for audio... any suggestions anyone? yes all basic and sum advanced trouble shooting has been done...

    i'm running vista ultimate x64



    if u need any more info please lemme know
     
    s32ialx, Aug 23, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. s32ialx

    cyclic

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    607
    Likes Received:
    0
    Personal experiences recently has made me shun all 'windows' update drivers as they have wreaked havoc with systems, I would suggest using only the latest Creative drivers.
     
    cyclic, Aug 23, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. s32ialx

    s32ialx

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I`d love to use creative`s end of life drivers for vista (cough) i mean XP but since release of vista u can no longer run xp drivers for vista with proper support because u need Open AL Support and unfortunately XP does not have Open AL Support...



    any suggestions?



    Sempron x64 2600+

    1GB DDR1

    160GB Primary

    Gforce 6200A

    Vista Ultimate x64

    Motherboard is

    Compaq - K8S-LA (I think) no Asus Support for the board as it`s a proprietary Compaq board

    Sound Blaster Live 5.1 24bit

    Onboard Realtek ALC658





    so here is my total delema

    I got the WDDM Drivers working for the SBL but then it craped out.... now it won`t detect in any of my PCI Slots i haven`t tested to see is the slots are toast but the cards not because it works in my other computer... so i re-enabled my Onboard no WDDM drivers from M$ for it... so realtek.com.tw it is... i download the AC`97 vista x64 drivers installs fine speaker (beside clock) has volume now not a red circle with a white x.... no audio....ok failed attempt so i remove tho`s drivers completely even with registry... install the HD realtek drivers installs fine well minus the fact they (were not designed for my chipset) speaker has volume and the "device is working correctly" well? I really do not know what to do... and yes i have driver signing completely disabled
     
    s32ialx, Sep 1, 2007
    #3
  4. s32ialx

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Recent Microsoft updates disabled driver signing. You need to uninstall KB932596 and KB938979 as well.
     
    kingofnexus, Sep 1, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.