slow internet after returning from holiday- out of ideas?

Discussion in 'Networking & Internet' started by hit it with a hammer, Jun 19, 2008.

  1. hit it with a hammer

    hit it with a hammer

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi people,

    I am stuck. Since returning from a 3 week holiday my internet is really slow, downloading at 15 KB/s instead of 150 KB/s. My housemate uses the same wireless router and his connection is fine. I initially thought it was due to 1 of the 8 vista updates that auto-installed when i first rebooted, but after uninstalling them, and also trying a system restore, internet was still slow.

    I have run virus scan. I have phishing filter turned off. I have defragmented. I have cleaned my temp folders and history etc. I changed my power settings. Nothing has helped...

    Does anyone have any suggestions on what to try next???



    Any advice would be greatly appreciated!!
     
    hit it with a hammer, Jun 19, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. hit it with a hammer

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Go into network and sharing center > manage network connections (right hand pane)



    Right click your network > properties > and deselect ipv6 and both topology services.



    Reboot, and see if that helps bring your connection up to speed.
     
    kingofnexus, Jun 20, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. hit it with a hammer

    hit it with a hammer

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    thank you for your suggestion, unfortunately it didn't change anything .
     
    hit it with a hammer, Jun 21, 2008
    #3
  4. hit it with a hammer

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Windows may have changed a network driver. If its still possible try and do a system restore back to before your holiday.
     
    kingofnexus, Jun 21, 2008
    #4
  5. hit it with a hammer

    hit it with a hammer

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    thanks for the idea, but i tried performing a system restore before posting here and it didnt help. I no longer have the option to restore to earlier dates.

    I dont think it is a driver issue. When I go into device manager, the option to rollback drivers is greyed out suggesting there has been no update.

    I'll keep searching....
     
    hit it with a hammer, Jun 22, 2008
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.