Regional and Language problems getting Vista into English

Discussion in 'Installation & Compatibility' started by esxman, Apr 18, 2010.

  1. esxman

    esxman

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi from Greece . I have a problem with a Targa Vista Home premium computer I bought here in Greece to replace my old computer .I felt confident the it would work in English because the box was written in English .However , when I booted it for the first time, it came up in Greek... my knowledge of technical Greek is very limited, so I spent happy hours trying to get it into English .I eventually admitted defeat and called Targa, who explained the o/s was Greek only but I could buy an English recovery disk , but would loose some of the features , because it would be installed alongside the kernelled Greek o/s. My question is this , how can I transfer the English language portion over to the Greek kernelled operating system , it doesnt contain that item , it goes thru the motions of accepting a language change , but on re-boot defaults back into Greek .



    thanks esxman .
     
    esxman, Apr 18, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. esxman

    Guest Guest

    From what you told us, it looks like you will have to purchase a full retail
    version of Windows.
    You should be able to create a dual boot system if you want to keep the
    Greek version, or you can start with a clean disk and install an English
    version.

    Usually the recover disk can only be used on an original/same language
    already installed.
    Windows 7 is the latest version and works much better than previous
    versions.

    Good luck,
    Badger
     
    Guest, Apr 22, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. esxman

    esxman

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks Badger,

    I thought it was beyond me! I had boot-up problems on Vista, so I ran the Repair section in the English DVD , it showed 2 o/systems so I got it to repair both , one after the other , as I didnt know which was mine and which was the Greek . I can now run either o/s .At least I am back online, thanks
     
    esxman, Apr 29, 2010
    #3
  4. esxman

    Guest Guest

    You're welcome,
    Glad to see you were able to get your system running again,

    Badger
     
    Guest, May 2, 2010
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.