LAN stopped working but works on xp laptop

Discussion in 'Networking & Internet' started by robbisisurfriend, Jul 25, 2007.

  1. robbisisurfriend

    robbisisurfriend

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am running a netgear router with my desktop connected through ethernet cable and wireless for my laptop. All was working great for both until my vista computer got the whole limited connection problem and will only run as public and not private. It was working fine for weeks with no issues then all of a sudden woudnt work when i started it back up. The line works fine over wireless and when i connect the laptop with XP SP2 to the ethernet cable it works great. I got all of the ip information from the line on the laptop and manually put it into the desktop and still nothing. I have read several documents about similar problems and tried all of the "FIXES". nothing helped. Ethernet controller is onboard nvidia nforce 3 and using vista driver for it (automatically used the driver.) Any help would be great because im about to just reformat the computer or buy another network card im getting so frustrated with it. Thanks in advance and let me know if you need anymore information.
     
    robbisisurfriend, Jul 25, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. robbisisurfriend

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Have you tried roll back driver in device manager? I remember in the vista beta 2, my network was ruuning fine then windows auto installed an update for my marvell yukon ethenet driver. I got limited connectivity after about 5 minsor straight awayafter that. Rolling back the driver fixed it, then later downloading a new driver straight from manufacturer website.
     
    kingofnexus, Jul 26, 2007
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. scott123

    Windows Mail stopped working / any ideas?

    scott123, Jun 20, 2006, in forum: General Technical
    Replies:
    0
    Views:
    1,087
    scott123
    Jun 20, 2006
  2. wmeyer51

    Internet Explorer Stopped working

    wmeyer51, Jun 28, 2006, in forum: General Technical
    Replies:
    11
    Views:
    2,408
    Jason
    Aug 2, 2006
  3. hereitcomes

    taskbar thumbnails stopped working for no reason

    hereitcomes, Nov 18, 2006, in forum: General Technical
    Replies:
    1
    Views:
    1,366
    hereitcomes
    Nov 18, 2006
  4. spacecowmoomoo

    Intel pro-wireless 3945abg working but not not working. Useless.

    spacecowmoomoo, Feb 10, 2007, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    4
    Views:
    2,323
    JustSomeGuy1
    Mar 25, 2007
  5. jeffthewalker

    Browser works but no mail or ping

    jeffthewalker, Jan 15, 2008, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    2
    Views:
    1,358
    jeffthewalker
    Jan 16, 2008
  6. Guest
    Replies:
    11
    Views:
    16,080
    Guest
    Dec 14, 2009
  7. thundabolt
    Replies:
    1
    Views:
    17,029
    Tahiti Boy
    Aug 13, 2008
  8. trapidz

    wireless (LAN) not working??

    trapidz, May 31, 2009, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    1
    Views:
    1,351
Loading...