Help: Vista System No Longer Boots

Discussion in 'General Technical' started by cbolton, Aug 30, 2008.

  1. cbolton

    cbolton

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I woke up this morning and turned on my system and received this message after POST:

    "Reboot and Select proper Boot Device"
    "or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a Key"

    I have two hard drives in the system and the BIOS sees them at the moment. No mechanical sounds indicating a drive failure and both drives are spinning at the moment. I tried disconnecting the 2nd drive (D:) to see if I could boot off of C: without it - no luck. Any idea on what happened here?

    Any help would be appreciated!
     
    cbolton, Aug 30, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. cbolton

    cbolton

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Couple additional notes on this that might help:

    Vista Home Premium 32Bit

    ASUS P5K Pro Mobo

    Intel Q9450 Quad Core

    4GB RAM

    2 Seagate 750GB Drives

    Nvidia 8800GT
     
    cbolton, Aug 30, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. cbolton

    WAW8

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,541
    Likes Received:
    2
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Sounds like either your MBR or boot loader got hosed. Insert your Vista DVD, boot from it, and choose startup repair.
     
    WAW8, Aug 31, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.