help - how to edit boot.ini in XP to load VISTA

Discussion in 'General Technical' started by 11iceman11, Feb 23, 2007.

  1. 11iceman11

    11iceman11

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hello,

    i haveproblem that i don't know how to solve - i have 2 OS (vista & xp) on different HD.
    i know that in vista the boot.ini file no longer exist and from now it BCDedit.
    how can i edit my boot.ini in XP that i can load the vista also? or the other way from vista toXp ?


    tal
     
    11iceman11, Feb 23, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. 11iceman11

    Antrax

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Sorry, but can you be abit more clearer? Do you mean at startup, so you can select which OS to boot too?
     
    Antrax, Feb 23, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. 11iceman11

    11iceman11

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yes soory.

    a can't make a dual boot.

    i don't know how to edit the bot.ini in Xp to work with vista.
     
    11iceman11, Feb 23, 2007
    #3
  4. 11iceman11

    Antrax

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Have you had a look at the sticky? here

    Did you install vista after XP? have a read of the above then let us know if you need anymore help, thats what were here for :D
     
    Antrax, Feb 23, 2007
    #4
  5. 11iceman11

    11iceman11

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yes i try this and it's won't work.
    when i choose XP on startup i got a black screen and then the computer is rest.

    my problem is that VISTA is in one HD and XP is one anoter HD (not partition but other HD).


    the solution that i found is- change the in theBIOS between HD and start with the OS that i wish.

    :-(
     
    11iceman11, Feb 23, 2007
    #5
  6. 11iceman11

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    2 HD's or 1 partioned shouldn't make a difference.I recommend putting the vista disk in again and repairing your vista installation. This should write a new boot menu and you should be able to change between vista and xp perfectly.
     
    kingofnexus, Feb 23, 2007
    #6
  7. 11iceman11

    11iceman11

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    how the repair help me?
    it's wil just rest my Vista boot, no ? and if soo how to do it ...
     
    11iceman11, Feb 23, 2007
    #7
  8. 11iceman11

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Put in your vista installation disk, making sure your bios is set to boot from your DVD drive first. On the resulting menu select repair installation, and the vista leads you on from there. It rewrites the boot menu, and all importnant windows files, but doesn't affect any document or files you have installed. If you have any drivers that needed to be installed manually you will need to install them again.

    It takes a bit of time, but more often than not fixes the problem.
     
    kingofnexus, Feb 23, 2007
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.