Cannot find any network connections

Discussion in 'Networking & Internet' started by smith210793, Jan 23, 2011.

  1. smith210793

    smith210793

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi, I recently tried to set up a connection to my linksys wireless router, model WRK54G. I struggled my way through manually and thought I had finally got it. However, my vista laptop can't detect any network connections, not my linksys one or any of the neighbours ones which usually show up.

    When i turned my laptop on this morning though it showed all the network connections and automatically connected to the linksys wireless, that lasted for about 10 minutes before it disappeared completely along with the rest of the network connections.
    It then did the same think after leaving it to 'sleep' for about an hour; lasted for about 10 minutes then all connections disappeared


    -I'm currently connected to the internet with an ethernet cable to the linksys router and it's working fine.

    -Ive checked my network adapter (realtek) and it appears to working fine and it says it doesn't need to be upgraded

    -All updates are installed on my vista laptop

    -I have my wireless on 6-2.442 Ghz as is suggested by linksys

    -SSID is definitely broadcasting from the router

    -I am able to pick up up the linksys router on my iphone so im sure that it is broadcasting a signal

    -I am less then 5 feet away from the router with nothing in the way

    I don't know whats going on?!
    I don't know why I got it for like 10 minutes after just turning on and then it couldnt find any connections at all without me changing anything

    Very confused, any help appreciated or just a point in the right direction thanks in advance!
    Smith
     
    smith210793, Jan 23, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. smith210793

    WAW8

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,541
    Likes Received:
    2
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Check your power options and ensure there is no setting that will disable networking after a certain time period.
     
    WAW8, Jan 23, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. smith210793

    smith210793

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    thanks very much, could you tell me how i check that though?
    thanks again
    Edit: dont worry i found it, it wasn't that though, any other ideas?
     
    Last edited: Jan 23, 2011
    smith210793, Jan 23, 2011
    #3
  4. smith210793

    joshuac

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    is ur wiless on try restarting ou updating ur pc
     
    joshuac, Jan 24, 2011
    #4
  5. smith210793

    joshuac

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    or have u got a cheap dongle
     
    joshuac, Jan 24, 2011
    #5
  6. smith210793

    smith210793

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes my wireless is turned on and as i said before; all updates are installed
     
    smith210793, Jan 24, 2011
    #6
  7. smith210793

    joshuac

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    wos any updates for wirless dalete it and try that
     
    joshuac, Jan 26, 2011
    #7
  8. smith210793

    WAW8

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,541
    Likes Received:
    2
    Location:
    Northern Virginia, USA
    If it connects at all, it's obviously NOT a setup or driver problem.

    All I can suggest at this point is to try different channels in your wireless router setup screen.
     
    WAW8, Jan 26, 2011
    #8
  9. smith210793

    smith210793

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    okay thanks, i'll try different channels..
     
    smith210793, Jan 26, 2011
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.