BLACK SCREEN with CURSOR/Cant start Windows HELP!

Discussion in 'Recovery & Backup' started by dannesand, Jun 24, 2012.

  1. dannesand

    dannesand

    Joined:
    Jun 24, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi I'm Daniel!

    3 days ago i bought a software program to my music computer (Auto-tune) and had to connect to the internet to activate it. I haven't been connected to the internet or done any updates for windows for a very long time. I would say I haven't done updates for about 5-7 months (maybe more) since I only connect to Internet when i really need to.

    Anyway to problem...

    I saw that windows had some updates when i was about to restart it, and when i did, all that happened is:

    First I see the company logo and some other screens (some ASUS pro5 motherboard logo and such)
    And when i come to the black screen with the blinking cursor in the top left corner... it's stuck..

    * What i can do though is when it gets stuck i can press CTRL-ALT-DELETE, which loops the whole restarting process.
    * I can enter boot settings when pressing F8 (I get 3 options, Floppy Disc, Some SATA thing, and the CD/ROM) I tried all these, nothing works, keep ending up on the same black screen with the blinking cursor. Can't seem to get into SAFE-MODE either.
    * I can enter BIOS setting by pressing DEL

    I did some research over the internet and what i tried was:

    * Restarted it a couple times
    * Waited 24 hours
    * Removed all unnecessary USB connections (Kept only Screens, keyboard, mouse, ...tried a couple times without mouse too)
    * Changed the BIOS settings to default (Have never changed them before though)
    * Tried the VISTA repair disc. I tried Startup Repair, (didn't find any problems)
    and System Restore to point I knew i worked (It said it was sucessfull, but no success though, got stuck at the same place with the blinking cursor thing)

    I have no idea what the problem is, feels like i have tried everything. Read that it could be the hard-drive but the repair disc seems to find it so I don't think that's the problem.
    I had some problems with it before though, had some freezing periods which I also did some research on and it looked like my motherboard wasn't so happy. But it hasn't happened for a long time but i don't know, could be one problem too.

    Please help me i really need it to work i had some important files that I didn't backup.

    I got Windows Vista 32bit btw

    Thx in advance
    /Daniel







    PROBLEM SOLVED!! :)

    Went into the ''Command Prompt'' tool and typed in first bootrec /fixmbr (didnt work) and then bootrec /fixboot which solved the problem!

    Thank god for all the guides on the web! :) can't give you the sites cause i need more posts but if you got a similar problem try this out!

    Peace!
     
    Last edited: Jun 24, 2012
    dannesand, Jun 24, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. dannesand

    George8899

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I had a similar problem but it turned out to be related to a faulty power socket. My battery is virtually dead and the switching over to it caused alsorts of problems
     
    George8899, Nov 30, 2012
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.