Auto-Connect not working in Vista

Discussion in 'Drivers' started by wiley285, Dec 17, 2007.

  1. wiley285

    wiley285

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    1
    I have a relatively new PC running Woindows Vista Ultimate. (piece of crap). Whenever I plug in a flash drive, the computer fails to recognize it. I also just tried to connect my digital camera to download pictures (something I've done numerous times. No luck. Again, when I plug the camera in I get to bonk-bonk sound that I've connected, but nothing ever shows up as an icon in my Computer view. I called Olympus and they spent quite a bit of time with me trying to troubleshoot. He even had me connect to a different (XP Pro) laptop and the dialog box opened instantly, plus I was able to download pix. I need to be able to do that simple process on my PC running Vista. Any suggestions?
     
    wiley285, Dec 17, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. wiley285

    kingofnexus

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,025
    Location:
    England
    Word of advice: When looking for help the last thing to do is to start slating windows vista. Us moderators volunteer our time and expertise to help people using vista, and slatingit is not the way to get help.

    However, I will help you. Is the device found in my computer? If it is, you may have accidently changed certain autoplay settings. Type 'AutoPlay' in start menu and press enter and set everything to ask what to do. If the device is not found in my computer, the problem could be due to hardware rather than software. Make sure your motherboard bios is up to date, and also see if all usb ports have the same problem.
     
    kingofnexus, Dec 18, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. wiley285

    WAW8

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,541
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Was this PC that runs Vista one you installed/upgraded yourself? Or did it come with Vista already installed? If you bought it with Vista installed, and it's still under warranty, take it back and demand they fix it. If you installed/upgraded it yourself, you already have some suggestions for fixing it.



    I have several different machines running different versions of Vista and NONE of them have any trouble sensing USB plugin devices, including cameras. This is NOT a generic Vista problem.
     
    WAW8, Dec 19, 2007
    #3
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. isoteric

    Wireless Network Auto Connect.....

    isoteric, Jul 4, 2006, in forum: General Technical
    Replies:
    4
    Views:
    1,169
    Jason
    Jul 5, 2006
  2. spacecowmoomoo

    Intel pro-wireless 3945abg working but not not working. Useless.

    spacecowmoomoo, Feb 10, 2007, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    4
    Views:
    2,105
    JustSomeGuy1
    Mar 25, 2007
  3. jbumgar

    Vista won't connect connect to XP printer

    jbumgar, Apr 26, 2007, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    1
    Views:
    1,126
    Vester
    Apr 26, 2007
  4. thundabolt
    Replies:
    1
    Views:
    16,389
    Tahiti Boy
    Aug 13, 2008
  5. Del 80

    Auto Connect To Network

    Del 80, Feb 11, 2012, in forum: Networking & Internet
    Replies:
    3
    Views:
    970
Loading...