Windows Vista Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

PLEASE HELP: Had XP(worked great). Now Vista can't even see my router!

 
 
Junior Member
Join Date: Jul 2007
Location:
Posts: 1
 
      22nd July 2007, 10:27 AM
Hi folks. First off let me say I really _DO_ want to make this Vista system work. My scenario is that I have a wired network at home where I have an XP laptop and my wife used to have an XP desktop. Her system died so I replaced it with a new Vista (home premium) system yesterday.



Our network involves a cable modem connected to the internet, and a Linksys broadband router(WRT54G) connected to the modem. The PCs connect to the router via ethernet cable.



I can't get the new Vista system to "see" the router, let alone get to the internet. I've turned off Windows Firewall and even tried disabling ipv6, but I still can't run "ping 192.168.1.1". I _can_ run "ping localhost" just fine btw.



To verify that the ethernet connection to the Vista machine is valid I brought my XP laptop into the room and connected it to that same cable. After just a "ipconfig /renew" I was able to ping the router, no problem.



So bottom-line is I'm in a world of hurt and could really use your guy's help.



Thanks in advance,



John
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Senior Member
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago,IL
Posts: 2,081
 
      23rd July 2007, 08:03 AM
First things first try:

http://www.vistaforums.com/Forum/Topic4915-45-1.aspx
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I clone a single HDD when I thought I had two HDD's? rognik39 General Technical 1 30th March 2013 01:24 AM
Vista Restore Actually worked! Jason Main Lounge 0 18th January 2008 09:39 AM
XP Pro had the option to send window to other monitor. LowkonXC General Technical 1 12th January 2008 10:42 PM
I had to do it Jason Sidebar & GUI Customization 0 9th July 2007 08:27 AM
Less then 2 weeks till my birthday and I'm in need of a sweet LCD HTV monitor for PS3 and my pc. I also just got my self the other day a HDTV Tunner for my pc best one ati had :) Kane Hart Main Lounge 3 21st June 2006 08:52 AM


All times are GMT. The time now is 11:31 PM.
Vista Forums is an independent website and is not affiliated with Microsoft Corporation.