Windows Vista Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

can't connect to internet via WPA

 
 
Junior Member
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
 
      5th March 2012, 05:46 PM
Hello, at home I connect my Sony laptop fine to our wireless router using WEP but at work cannot connect to the Internet via a router using WPA (I can connect fine to the router but not beyond it). Any suggestions? My colleagues at work suggest it 'should just work'.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Super Moderator
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Virginia, USA
Posts: 3,541
 
      6th March 2012, 04:02 PM
At "work", is there any IT organization that manages either the network you're trying to use or the router? If so, you need to check with them, as no wireless access is going to "just work" as long as it is secured, using either WEP or WPA.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Junior Member
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
 
      6th March 2012, 05:05 PM
Quote:
Originally Posted by WAW8 View Post
At "work", is there any IT organization that manages either the network you're trying to use or the router? If so, you need to check with them, as no wireless access is going to "just work" as long as it is secured, using either WEP or WPA.
Yes of course there is a security key which I've entered and gets me as far as the router but not beyond. Do I need to change any obvious settings on the PC?
 
Reply With Quote
 
Super Moderator
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Virginia, USA
Posts: 3,541
 
      6th March 2012, 06:06 PM
Quote:
Originally Posted by RiyadTibi View Post
Yes of course there is a security key which I've entered and gets me as far as the router but not beyond. Do I need to change any obvious settings on the PC?
With Vista (and later with Win7) came the concept of different types of networks -- work, public, and home -- and with each one, different limitations were imposed.

Check with others at work, hopefully they're using Vista or Win7, and see what type of network they have set up -- and change yours to match. My guess is that yours should be set to "work".
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT. The time now is 01:32 PM.
Vista Forums is an independent website and is not affiliated with Microsoft Corporation.